11. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné a lahodné kuřecí kari s kořenitou a exotickou chutí. Tento recept vás přenese do světa asijské kuchyně s jeho bohatými a aromatickými přísadami. Kombinace kuřecího masa, zeleniny a kari koření vytváří dokonalou symbiózu chutí. Připravte si jednoduché a rychlé jídlo, které se určitě stane vaším novým oblíbeným receptem na večeři.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (prasátka)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 červená paprika
- 200 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí (prasátko) nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek, kari koření, kurkumu a zázvor. Promíchejte.
- Přidejte nakrájené kuřecí (prasí) a osmahněte z každé strany dozlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku a smažte dalších pár minut.
- Přidejte kokosové mléko, sůl a pepř. Promíchejte.
- Nechte vařit asi 15-20 minut, dokud se kuře (prasátko) neomezí.
- Podávejte s rýží nebo plackou a vychutnejte si kořeněnou kuřecí kari!