7. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korejský výpeček Bulgogi je tradiční a lahodný recept z Koreje, který zamilujete na první pohled. Nazdobte stylu Koreje se svými přáteli tímto snadným a přitom ohromujícím jídlem. Bulgogi je tenké plátky hovězího masa marinované v chutné směsi zázvoru, sójové omáčky, česneku a dalších ingrediencí. Připravte si misku rýže, omáčky na potírání a během několika minut budete mít připravený autentický korejský výpeček Bulgogi. Získejte chuť korejské kuchyně s tímto jednoduchým a oblíbeným receptem.
Suroviny
- 500g hovězího masa (řez roštěnec)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička arašídového oleje
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- šťáva z 1 citronu
- na doplnění: rýže a kimchi
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, sezamový olej, arašídový olej, pepř, kukuřičný škrob a šťávu z citronu.
- Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek do omáčky a nechte marinovat nejméně 1 hodinu (nejlépe přes noc) v lednici.
- Maso opečte na rozpálené pánvi bez oleje, dokud není zevnitř růžové a zesklovatí z vnějšku.
- Servírujte s rýží a kimchi.