8. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Korejský pikantní tofu je fantastické vegetariánské jídlo plné exotických chutí. Tofu je smažené do zlatova a potom smícháno s bohatou omáčkou vytvořenou z kombinace sójového, česnekového, sazónního a červeného paprikového prášku. Tato omáčka dodává tofu silnou pikantní chuť, která perfektně kontrastuje s jemnou a hedvábnou strukturou tofu. Recept je jednoduchý na přípravu a bude skvělým přírůstkem do vaší korejské kuchyně.
Suroviny
- 1 balení tofu
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nakrájená)
- 1 červená paprika (nakrájená)
- 2 mrkve (oloupané a na nudličky nakrájené)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce chilli omáčky
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- hrst sezamových semínek (oprášených)
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve tofu osušte a nakrájejte na kostky.
- Do pánve nalijte trochu oleje a rozehřejte ho na střední teplotu.
- Přidejte česnek, cibuli, papriku a mrkve do pánve a osmahněte je, dokud nezměknou.
- Přidejte tofu do pánve a prohřejte ho s ostatními ingrediencemi.
- V malé míse smíchejte sójovou omáčku, chilli omáčku, cukr, sezamový olej, sůl a pepř.
- Přidejte směs omáček do pánve s tofem a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Přidejte sezamová semínka a míchejte dalších pár minut, dokud se omáčka zahustí.
- Servírujte pikantní tofu s rýží nebo nudlemi.

