28. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnatý Korejský kimchi z bílého zelí je tradiční fermentovaná pochoutka plná probiotik, která dodá vašim jídlům pikantní a osvěžující chuť. Naučte se, jak si připravit tento lahodný pokrm doma a objevte tajemství korejské kuchyně ve vaší vlastní kuchyni. S receptem na kimchi z bílého zelí budete mít nový oblíbený doplněk ke každému jídlu!
Suroviny
- 1 bílé zelí
- 2 mrkve
- 2 lžíce soli
- 2 lžíce cukru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce křenu
- 1 lžíce červené papriky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička koření na kimchi
Postup
- Nařežeme bílé zelí na menší kousky a smícháme s solí. Necháme asi 1 hodinu odstát.
- Omyjeme zelí pod tekoucí vodou, aby byla sůl odpláchnuta. Přidáme nakrájené mrkve.
- V misce smícháme cukr, česnek, rybí omáčku, křen, červenou papriku a koření na kimchi.
- Tuto směs přidáme ke zelí a dobře promícháme.
- Přesuneme do sklenice s uzávěrem a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 3 dny.
- Po fermentaci můžeme zařadit kimchi do lednice a podávat k jídlu.