10. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné a autentické jídlo z korejské kuchyně? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na “Korejský kimchi s vepřovým bříškem“. Tento tradiční pokrm spojuje slanou a pikantní chuť kimchi s bohatostí vepřového bříška, vytvářejíc neodolatelnou kombinaci. Sledujte jednoduché kroky a připravte si domácí kimchi a vychutnejte si jedinečnou korejskou chuť. Tento recept je perfektní pro všechny milovníky pikantních jídel a zároveň se hodí k různým příležitostem. Uvařte si korejský kimchi s vepřovým bříškem a pusťte se na výlet do korejské kuchyně přímo ve své kuchyni!
Suroviny
- 500 g vepřového bříška
- 500 g čínského zelí
- 4 stroužky česneku
- 1 palce velký kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
- 2 lžíce hrubé mořské soli
- 1 lžíce křenu, nastrouhaného
- 2 lžičky korejské červené papriky (gochugaru)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 4 cibule, nakrájené na jemné kolečka
Postup
- Ve velké míse smíchejte mořskou sůl se stroužky česneku a nastrouhaným zázvorem.
- Oloupejte čínské zelí a nakrájejte ho na menší kusy.
- Pokrájejte vepřové bříško na nudličky a přidejte je do mísy se solnou směsí. Dobře promíchejte a nechte 30 minut odležet.
- V další míse smíchejte křen, korejskou červenou papriku, rybí omáčku, cukr a sezamový olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a promíchejte.
- Po 30 minutách vyjměte vepřové bříško ze solné směsi a ponořte ho do směsi s cibulí.
- Přidejte nakrájené čínské zelí a opět dobře promíchejte. Ujistěte se, že jsou všechny suroviny dobře obalené omáčkou.
- Nasypte směs do skleněné nádoby a zakryjte. Nechte fermentovat v chladničce minimálně 24 hodin, ideálně však po dobu 2 týdnů.
- Po patřičné fermentaci můžete kimchi servírovat a skladovat v chladničce.