10. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejský kimchi pork belly
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné a ‍autentické jídlo z korejské​ kuchyně? Vyzkoušejte tento ⁣jednoduchý a‍ chutný recept ⁤na ​“Korejský ⁤kimchi s ⁤vepřovým ⁤bříškem“. ⁣Tento tradiční pokrm⁢ spojuje slanou a ‍pikantní chuť kimchi s‌ bohatostí ⁣vepřového bříška, ⁢vytvářejíc neodolatelnou kombinaci. Sledujte‌ jednoduché ‍kroky ‍a připravte si domácí‍ kimchi a‍ vychutnejte si ‌jedinečnou korejskou chuť. Tento recept ⁤je perfektní pro všechny⁣ milovníky pikantních ​jídel‍ a zároveň se ⁤hodí k různým příležitostem. Uvařte si korejský kimchi s vepřovým ⁣bříškem a ‍pusťte‌ se na výlet do ⁣korejské kuchyně přímo ve své kuchyni!

Suroviny

  • 500 g ⁣vepřového bříška
  • 500​ g čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palce velký kousek zázvoru, oloupaný a⁢ nastrouhaný
  • 2⁤ lžíce hrubé⁤ mořské ​soli
  • 1 lžíce křenu,⁤ nastrouhaného
  • 2⁤ lžičky korejské červené‍ papriky (gochugaru)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1⁢ lžíce cukru
  • 1⁣ lžíce sezamového oleje
  • 4 cibule, ​nakrájené ‍na jemné kolečka

Postup

  1. Ve⁢ velké míse smíchejte mořskou sůl se stroužky česneku a nastrouhaným zázvorem.
  2. Oloupejte čínské zelí ‍a nakrájejte ho‌ na menší kusy.
  3. Pokrájejte⁤ vepřové bříško ⁣na nudličky a přidejte‌ je do mísy se solnou směsí. ‌Dobře promíchejte a‍ nechte 30 minut odležet.
  4. V‍ další míse smíchejte křen, korejskou červenou papriku, ‌rybí omáčku, cukr a‍ sezamový olej.
  5. Přidejte nakrájenou ⁤cibuli a promíchejte.
  6. Po 30 minutách vyjměte vepřové bříško​ ze​ solné směsi a ponořte ho‍ do směsi⁣ s​ cibulí.
  7. Přidejte nakrájené ‌čínské zelí​ a opět dobře promíchejte. Ujistěte se, ⁤že⁢ jsou všechny suroviny​ dobře ⁤obalené omáčkou.
  8. Nasypte⁣ směs‌ do skleněné nádoby a zakryjte. Nechte ‍fermentovat v ‌chladničce minimálně 24 hodin, ideálně ​však‌ po ​dobu 2 týdnů.
  9. Po patřičné fermentaci můžete ⁤kimchi servírovat a ‍skladovat v⁣ chladničce.