28. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejský kimchi hovězí guláš
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejský recept na‍ kimchi hovězí guláš plný chuti a exotických koření. Tento‍ lahodný pokrm je skvělou alternativou k klasickému guláši a určitě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte návod na přípravu a připravte si skvělou⁢ asijskou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 1/2 šálku kimchi
  • 1 cibule nakrájená ‌na⁣ drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžička zázvoru nastrouhaného
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce gochujangu (korejská chili pasta)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička oleje
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej​ a osmažte ⁤cibuli a česnek ⁢dozlatova.
  2. Přidejte hovězí maso a osmažte ho z⁤ každé strany dozlatova.
  3. Přidejte gochujang, zázvor a​ kimchi. Promíchejte ⁣a ⁤nechte restovat ​asi 5 minut.
  4. Přilijte hovězí vývar a vařte ⁢guláš​ asi 1‍ hodinu, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sůl a pepř. Vařte ještě​ dalších 10 minut.
  6. S podávejte ⁣s ⁤rýží nebo kimchi.