31. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejský hovězí guláš
zdroj: Recepty 24/7

Korejský hovězí guláš je tradiční korejské jídlo, plné chutí a exotických koření. Tento recept⁤ vás provede krok za krokem, jak připravit⁤ toto⁢ lahodné jídlo. Vychutnejte si tenké plátky hovězího masa⁢ dusené v bohaté​ omáčce s korejským přídechem. To vše‍ podávané ‍s rýží nebo dozlatova orestovanými nudlemi. Uvidíte, že tento ‌korejský guláš se stane vaším oblíbeným pokrmem!

Suroviny

  • 500 ⁢g hovězího masa na guláš
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 lžíce​ sójové omáčky
  • 1 lžíce⁤ hnědého cukru
  • 1 ‍lžička sezamového ⁢oleje
  • 1 lžička červené papriky
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 400 ml vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené hovězí maso, dokud nezezlátne ze všech stran.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný ⁣česnek a nastrouhaný zázvor. Smažte ještě 2-3 minuty,⁣ než se cibule zesklovatí.
  3. Přidejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový ​olej, červenou papriku a černý pepř. Promíchejte‍ a restujte⁣ dalších‍ 2 minuty.
  4. Zalijte vývarem, přiklopte⁣ pokličkou ⁢a vařte na mírném‌ ohni ‌zhruba 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne‌ a ⁢omáčka nezhoustne.
  5. Pokud je omáčka⁣ příliš hustá, přidejte‌ trochu ⁤vody. Pokud je⁤ naopak řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozpuštěné ve vodě.
  6. Při dochucování gulaše nezapomeňte přidat ‍sůl podle ⁣chuti.
  7. Podávejte s rýží nebo plackami a doplňte ‍zeleninovými přílohami podle chuti.