31. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korejský hovězí guláš je tradiční korejské jídlo, plné chutí a exotických koření. Tento recept vás provede krok za krokem, jak připravit toto lahodné jídlo. Vychutnejte si tenké plátky hovězího masa dusené v bohaté omáčce s korejským přídechem. To vše podávané s rýží nebo dozlatova orestovanými nudlemi. Uvidíte, že tento korejský guláš se stane vaším oblíbeným pokrmem!
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm zázvoru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička červené papriky
- 1/2 lžičky černého pepře
- 400 ml vývaru
- 2 lžíce oleje
- sůl podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené hovězí maso, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nastrouhaný zázvor. Smažte ještě 2-3 minuty, než se cibule zesklovatí.
- Přidejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, červenou papriku a černý pepř. Promíchejte a restujte dalších 2 minuty.
- Zalijte vývarem, přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni zhruba 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Pokud je naopak řídká, můžete ji zahustit trochou mouky rozpuštěné ve vodě.
- Při dochucování gulaše nezapomeňte přidat sůl podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo plackami a doplňte zeleninovými přílohami podle chuti.