9. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejský bulgogi: pikantní marinované hovězí maso
zdroj: Recepty 24/7

Korejský bulgogi: pikantně marinované hovězí maso je tradiční ⁢jídlo bohaté na chuť, ⁤které potěší i ty​ nejnáročnější gurmány. Marinada tvořená exotickými ingrediencemi, jako je sójová omáčka, sezamový olej ‌a česnek, proniká do masa a dodává mu neodolatelnou pikantnost.​ S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou korejskou kuchyni přímo u ​vás doma. ​Připravte si bulgogi a získejte chuťovou explozi,⁣ kterou nezapomenete!

Suroviny:

  • 500⁤ g hovězího masa‌ (plátky na bulgogi)
  • ½ cibule (nakrájené na tenké proužky)
  • 2⁢ stroužky česneku ⁤(nasekané)
  • 2 ⁢lžíce ‍sójové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sezamového​ oleje
  • 1 lžička červené ⁤papriky ​vločky
  • 1 ⁣lžička mletého pepře
  • 1 lžička⁢ sezamových⁤ semínek
  • 2 lžíce hruškového nebo jablečného džusu

Postup:

  1. Smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, ‌sezamový olej, ⁣červenou papriku vločky, mletý pepř, sezamová⁢ semínka⁢ a hruškový/jablečný ​džus ‌v misce.
  2. Přidejte ‌plátky ‌hovězího masa do⁣ mísy s ‍marinádou a důkladně je promíchejte, aby se​ maso dobře marinování. Nechte maso marinovat ‌alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc v chladničce.
  3. Na​ pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte nakrájenou cibuli a⁤ nasekaný⁢ česnek. Orestujte ‍je, dokud nezačnou lehce ⁤hnědnout.
  4. Přidejte marinované⁣ hovězí maso‍ do pánve a smažte ⁣ho do zlatova. Maso by mělo být změklé a dobře propečené.
  5. Podávejte bulgogi s ​rýží​ a salátem. Můžete také‌ podávat⁤ s ⁤kimchi (korejským nakládaným zelím) ⁢nebo s ⁣pikantní omáčkou na ​dip.