12. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejský bulgogi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁤ autentický a chutný ‌korejský ⁣bulgogi recept. Tohle oblíbené jídlo je⁣ plné bohatých a sladkokyselých⁤ chutí, které se⁣ perfektně doplňují. Podávejte⁢ jako hlavní jídlo ⁢nebo ​do burít‌ nebo do sendvičů. Zajisté si ⁤vás⁣ získá svou‍ skvělou kombinací marinovaného hovězího⁤ masa,​ čerstvého ⁣zázvoru,​ česneku a sojové⁢ omáčky. ⁤Připravte si jednoduchý bulgogi a obohatte svou domácí⁢ kuchařku ⁣o tento exotický pokrm.

Suroviny

  • 500g hovězího ⁣masa (řízek nebo hovězí roštěnec)
  • 4 lžíce⁤ sójové omáčky
  • 2 ⁢lžíce hnědého cukru
  • 1​ lžíce sezamového ‍oleje
  • 4‌ stroužky česneku (nasekané)
  • 1‍ cibule (nakrájená na tenké⁣ plátky)
  • 2 lžíce⁣ sezamových semínek (nasekané)
  • 1⁤ lžička ⁢červené papriky (volitelně ⁤pro větší pikantnost)
  • 1 lžíce oleje⁣ na smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na ‍tenké ‍plátky a dejte do mísy.
  2. Přidejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový​ olej, česnek⁢ a cibuli.
  3. Dobře promíchejte,‌ aby se⁤ všechny suroviny uvolnily a maso⁤ se marinovalo alespoň​ 30⁣ minut.
  4. Pokud máte gril, ⁣předehřejte ho na střední teplotu.‌ Pokud nemáte gril,⁢ můžete použít⁢ pánvičku ​na sporák.
  5. Přidejte olej na smažení do pánve nebo na gril a rozehřejte.
  6. Přidejte marinované maso a osmažte​ ho do zlatova až ⁢do doby,​ kdy je dostatečně⁣ propečené.
  7. Nakonec ⁢posypeme ‌bulgogi sezamovými semínky a podáváme ‍s rýží.