4. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejské křupavé kimchi buchty
zdroj: Recepty 24/7

Chutnáte-li exotiku, vyzkoušejte tyto ohromující ‌korejské křupavé kimchi buchty. Plněné​ syrovým⁢ zelím, kimchi a dalšími lahodnými ingrediencemi, tyto buchty jsou ‍perfektní kombinací pikantní a osvěžující ⁣chuť. S jejich křupavým a lehce šťavnatým pečivem‌ jsou tyto buchty skvělou alternativou k tradičnímu jídlu. Sledujte tento recept​ a připravte si svůj vlastní lahodný a ⁣autentický pokrm s korejským šmrncem. Vaše chuťové‍ pohárky ⁣vám ‍za to‍ budou⁢ vděčné! ‍

Suroviny:

  • 500g kvašeného kimchi
  • 300g hovězího mletého masa
  • 2 stroužky ⁣česneku
  • 2 cibule
  • 2 ‌lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2⁢ lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky ⁤soli
  • 1/4 lžičky‌ pepře
  • 1 ⁢balíček listového těsta
  • olej ⁤na smažení

Postup:

  1. Kimchi důkladně opláchněte a ⁤nakrájejte na menší kousky.
  2. V ⁣misce smíchejte ‍mleté maso, česnek, cibuli, sójovou omáčku,⁤ sezamový olej, cukr, koriandr, kmín, sůl a pepř.
  3. Přidejte nakrájené ​kimchi a​ dobře promíchejte.
  4. Listové těsto​ rozválejte‌ a nakrájejte na ‌menší čtverečky.
  5. Na každý ⁢čtvereček dejte⁢ lžičku náplně a dobře je zavřete.
  6. Smažte​ buchty na pánvi s olejem z obou stran, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
  7. Nechejte je okapat na papírovém ubrousku a podávejte teplé.