4. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutnáte-li exotiku, vyzkoušejte tyto ohromující korejské křupavé kimchi buchty. Plněné syrovým zelím, kimchi a dalšími lahodnými ingrediencemi, tyto buchty jsou perfektní kombinací pikantní a osvěžující chuť. S jejich křupavým a lehce šťavnatým pečivem jsou tyto buchty skvělou alternativou k tradičnímu jídlu. Sledujte tento recept a připravte si svůj vlastní lahodný a autentický pokrm s korejským šmrncem. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!
Suroviny:
- 500g kvašeného kimchi
- 300g hovězího mletého masa
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 balíček listového těsta
- olej na smažení
Postup:
- Kimchi důkladně opláchněte a nakrájejte na menší kousky.
- V misce smíchejte mleté maso, česnek, cibuli, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, koriandr, kmín, sůl a pepř.
- Přidejte nakrájené kimchi a dobře promíchejte.
- Listové těsto rozválejte a nakrájejte na menší čtverečky.
- Na každý čtvereček dejte lžičku náplně a dobře je zavřete.
- Smažte buchty na pánvi s olejem z obou stran, dokud nejsou křupavé a zlatavé.
- Nechejte je okapat na papírovém ubrousku a podávejte teplé.