27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejské kimchi fried rice
zdroj: Recepty 24/7

Korejské kimchi fried rice je tradiční pokrm z⁢ Koreje plný chuti a koření. Tento ⁣recept kombinuje výživnou rýži, zeleninu a kimchi – fermentovanou zeleninovou pochoutku s pikantním krbencem. Připravte si jednoduché a lahodné jídlo, které‌ probudí⁤ vaše chuťové buňky. ⁤Vyzkoušejte korejské kimchi fried rice a přenesete se ⁤na gastronomické dobrodružství do daleké Koreje!

Suroviny

  • 3⁤ hrnky vařené rýže
  • 1/2 hrnku ⁢kimchi (nakrájené na menší kousky)
  • 100 g slaniny (nakrájené ‌na kostičky)
  • 1 středně velká ‍cibule (nakrájená ⁢na tenké plátky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí ⁢omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička oleje na smažení
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 jarní ⁤cibulky (nasekané na menší kousky)

Postup

  1. Ve velké pánvi ‍zahřejte ⁢olej ‌na ⁢středním ⁣plameni.
  2. Přidejte slaninu ⁣a smažte​ ji, dokud se nezačne lehce křupavě opalovat.
  3. Přidejte cibuli a česnek a smažte ‌je dozlatova.
  4. Přidejte ⁣kimchi a smažte ho asi 2‍ minuty.
  5. V misce si smíchejte ‍sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej⁢ a​ cukr.
  6. Přidejte ​směs omáček do pánve s kimchi a promíchejte.
  7. Přidejte vařenou rýži a důkladně ji promíchejte se zbylými ingrediencemi.
  8. V jiné pánvi si rozehřejte olej na smažení a ‍přidejte vejce. Osolte ‌je a opepřete.
  9. Opečte⁢ vejce na požadovanou hustotu (pokud chcete⁢ tekoucí žloutek, ‌stačí přibližně 2 minuty na každé straně).
  10. Načepřete​ kimchi směs na⁤ talíře a přidejte opečená vejce.
  11. Posypte jarní⁣ cibulkou a podávejte ihned.