27. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Korejské kimchi fried rice je tradiční pokrm z Koreje plný chuti a koření. Tento recept kombinuje výživnou rýži, zeleninu a kimchi – fermentovanou zeleninovou pochoutku s pikantním krbencem. Připravte si jednoduché a lahodné jídlo, které probudí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte korejské kimchi fried rice a přenesete se na gastronomické dobrodružství do daleké Koreje!
Suroviny
- 3 hrnky vařené rýže
- 1/2 hrnku kimchi (nakrájené na menší kousky)
- 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)
- 1 středně velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička oleje na smažení
- 2 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 2 jarní cibulky (nasekané na menší kousky)
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olej na středním plameni.
- Přidejte slaninu a smažte ji, dokud se nezačne lehce křupavě opalovat.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
- Přidejte kimchi a smažte ho asi 2 minuty.
- V misce si smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej a cukr.
- Přidejte směs omáček do pánve s kimchi a promíchejte.
- Přidejte vařenou rýži a důkladně ji promíchejte se zbylými ingrediencemi.
- V jiné pánvi si rozehřejte olej na smažení a přidejte vejce. Osolte je a opepřete.
- Opečte vejce na požadovanou hustotu (pokud chcete tekoucí žloutek, stačí přibližně 2 minuty na každé straně).
- Načepřete kimchi směs na talíře a přidejte opečená vejce.
- Posypte jarní cibulkou a podávejte ihned.