3. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejské kimchi
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Hledáte recept na autentické korejské kimchi? Naše podrobné vedení vám ukáže, jak vyrobit toto pikantní a ​chutné kvašené zelí ‌přímo z pohodlí vaší kuchyně. Kimchi je bohaté na vitamíny, prospěšné bakterie a má jedinečnou​ chuť, která zaručeně‍ oživí jakýkoli ‍pokrm. S naším jednoduchým návodem se naučíte krok za krokem, jak připravit tradiční korejské kimchi doma. Překvapte své chuťové ​buňky tímto osvěžujícím a zdravým příspěvkem k vašemu jídelníčku. Začněte nyní a objevte kouzlo korejské kuchyně!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 korejská ředkvička
  • 1 jablko
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce korejské papriky (gochugaru)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Na začátku potřebujeme zelí naložit. Rozdělíme ho na listy a ​posolíme. Necháme odpočinout asi ⁢hodinu, dokud⁣ zelí neuvolní vodu.
  2. Mezitím nakrájíme mrkev, ​cibuli, česnek, ředkvičku ‌a jablko na tenké plátky nebo nudličky.
  3. Smícháme rybí omáčku, sójovou omáčku, korejskou​ papriku, cukr a sůl ve velké míse.
  4. Do této omáčky přidáme nakrájenou zeleninu a dobře promícháme, aby se všechny suroviny potřely omáčkou.
  5. Poté‌ vypláchneme slanou vodu⁢ z naloženého zelí a přidáme‍ ho k zeleninové směsi. Opět důkladně promícháme.
  6. Kimchi pak přeneseme do skleněných ⁤nádob⁢ a necháme fermentovat ⁤při ​pokojové teplotě nebo⁢ v⁤ chladničce po⁢ dobu 1-2 dní.
  7. Po uplynutí fermentačního procesu‍ je kimchi připravené k podávání. Můžete‌ ho skladovat v chladničce⁣ až několik týdnů.