
Vyzkoušejte recept na korejské hovězí bulgogi na grilu.Jedná se o tradiční korejské jídlo s pikantní marinádou a měkkým masem. Podrobný návod, ingredience a tipy pro perfektní bulgogi.
Tato korejská hovězí specialita je skvělým způsobem, jak připravit hovězí maso na grilu. Jemně nakrájené hovězí maso marinované v bohaté omáčce plné chutí a pak grilované do perfekce je zážitkem, který si nenecháte ujít. Pro tento recept budete potřebovat několik surovin,které můžete najít v jakémkoli korejském supermarketu nebo speciální seci v místním obchodě s potravinami.
Suroviny
- 1 kg hovězí steak
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/3 šálku hnědého cukru
- 1/4 šálku sezamového oleje
- 1/4 šálku jemně nastrouhaného česneku
- 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké proužky
- 1 lžíce rozdrcených sezamových semínek
- Černý pepř
- 1/2 lžičky chilli vloček (volitelné)
Postup
Začněte tím, že maso nakrájíte na tenké plátky. Pokud už jste si koupili předkrájené maso, můžete tento krok přeskočit. Můžete také požádat svého řezníka, aby maso nakrájel pro vás.
V misce smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, chilli vločky a několik špetek černého pepře. Tato marináda dodá masu nádhernou sladkou a slanou chuť s jemným nádechem ostré pálivosti.
Přidejte hovězí maso do marinády a nechte ho tam minimálně půl hodiny, ale ideálně přes noc.Čím déle maso v marinádě sedí, tím lépe pohltí všechny chutě.
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Jarní cibulky nakrájejte na tenké proužky a promíchejte je se sezamovými semínky. Tato směs bude použita jako posypka pro hovězí maso.
umyjte si ruce a pak vezměte maso z marinády. Nechte přebytečnou marinádu odtéct předtím, než maso položíte na gril.grilujte maso 2 až 3 minuty na každé straně, dokud není dokonale propečené.
Přeneste grilované hovězí maso na tácek a posypte směsí jarní cibulky a sezamových semínek. Nechte maso před podáváním několik minut odpočívat.
Tímto je hovězí bulgogi připravený k servírování. Tuto korejskou specialitu můžete podávat samotnou nebo s rýží a kimchi pro tradiční korejskou hostinu. Bulgogi je také skvělé v sendviči nebo v salátu. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, jisté je, že si tuto lahodnou korejskou specialitu naprosto zamilujete.

