9. 8. 2025
Autor: Olga Vařilová
Korejské hovězí bulgogi na grilu
zdroj: Recepty 24/7


Vyzkoušejte recept na korejské hovězí bulgogi na ​grilu.Jedná se ⁣o ⁢tradiční korejské jídlo⁢ s pikantní marinádou a měkkým masem. Podrobný návod, ingredience ‍a tipy pro perfektní⁢ bulgogi.

Tato korejská​ hovězí specialita je ⁢skvělým způsobem, jak připravit hovězí maso na grilu. Jemně nakrájené hovězí maso marinované v ⁤bohaté⁣ omáčce plné chutí a pak grilované do perfekce je​ zážitkem, který si nenecháte ujít. Pro tento recept ⁤budete potřebovat několik surovin,které můžete najít v jakémkoli ​korejském supermarketu nebo speciální seci v místním obchodě s potravinami.

Suroviny

  • 1 kg hovězí steak
  • 1/2 šálku ⁤sójové⁤ omáčky
  • 1/3 šálku hnědého cukru
  • 1/4 šálku ‍sezamového ‍oleje
  • 1/4‌ šálku⁤ jemně nastrouhaného česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na‍ tenké proužky
  • 1 lžíce rozdrcených sezamových semínek
  • Černý pepř
  • 1/2 lžičky chilli vloček ‌(volitelné)

Postup

Začněte ‍tím, že maso nakrájíte na ​tenké plátky. Pokud už jste si ‌koupili předkrájené maso, můžete tento krok přeskočit. ⁣Můžete také požádat svého řezníka, aby maso nakrájel pro vás.

V misce smíchejte sójovou⁣ omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor, chilli⁤ vločky a několik špetek černého pepře. Tato marináda dodá masu ⁤nádhernou sladkou a slanou chuť s jemným nádechem ostré pálivosti.

Přidejte ⁣hovězí maso‌ do marinády a ‍nechte ho tam minimálně půl ‍hodiny, ale ideálně ⁤přes noc.Čím déle maso ​v marinádě sedí,​ tím lépe ⁢pohltí všechny chutě.

Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. ​Jarní cibulky nakrájejte na tenké proužky a ‍promíchejte je se sezamovými ​semínky. Tato směs bude použita jako posypka pro hovězí maso.

umyjte ‌si‌ ruce‍ a pak vezměte maso z marinády. Nechte přebytečnou marinádu ‌odtéct předtím, než ⁢maso položíte⁢ na ⁢gril.grilujte maso 2 až‌ 3 minuty na každé straně, dokud není dokonale propečené.

Přeneste grilované hovězí maso na tácek a‍ posypte směsí jarní cibulky a ‌sezamových semínek. Nechte maso před podáváním ⁤několik minut odpočívat.

Tímto je‌ hovězí bulgogi​ připravený k⁢ servírování. Tuto korejskou specialitu můžete ​podávat samotnou nebo ⁤s rýží a ‌kimchi pro tradiční korejskou hostinu. Bulgogi je také skvělé v sendviči nebo v salátu. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu,‍ jisté je,⁢ že si ⁢tuto lahodnou korejskou ​specialitu naprosto zamilujete.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář