30. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hledáte korejský recept, který vás dostane do světa korejského jídla? Vyzkoušejte tento recept na korejské bulgogi! Bulgogi je tradiční korejské jídlo z plátků hovězího masa marinovaných v lahodné směsi sójové omáčky, sezamového oleje, česneku, zázvoru a dalších chutných ingrediencí. Po marinování maso nabývá skvělých chutí a je poté rychle grilováno nebo smaženo. Výsledkem je jemné, šťavnaté a aromatické maso, které se podává s dužinou rýže a případně salátem, kimči nebo zeleninovými přílohami. Připravte si tento autentický korejský recept na bulgogi a nezapomeňte si vychutnat kousek Koreje i ve své kuchyni!
Suroviny
- 500 g hovězího masa (hovězí plecko nebo roštěnec)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička mletého korejského koření gochujang (volitelné)
- 2 lžíce oleje na smažení
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemné kolečka.
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, sezamová semínka, rybí omáčku a korejské koření gochujang.
- Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek do misky s marinádou a nechte asi 30 minut odpočívat v lednici, aby se příchutě promísily.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte marinované maso s cibulí a česnekem na středním ohni asi 5-7 minut, dokud maso není propečené a cibule změkne.
- Podávejte s rýží nebo do placků z listů salátu.

