30. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejské bulgogi
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte korejský recept, který vás dostane do světa⁢ korejského jídla? Vyzkoušejte tento recept na‌ korejské bulgogi! Bulgogi je tradiční korejské jídlo z plátků hovězího masa marinovaných v lahodné směsi sójové omáčky, sezamového⁤ oleje, česneku, zázvoru a dalších ⁣chutných ingrediencí. Po marinování maso nabývá skvělých chutí a je poté‍ rychle grilováno nebo smaženo. Výsledkem je jemné, šťavnaté a aromatické maso, které se podává s ​dužinou rýže a případně salátem, kimči nebo zeleninovými přílohami. Připravte si​ tento autentický korejský recept na bulgogi a nezapomeňte si vychutnat kousek‍ Koreje ⁤i ve své kuchyni!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (hovězí plecko nebo roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 ⁣lžíce hnědého ‍cukru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička mletého korejského koření ⁢gochujang (volitelné)
  • 2 lžíce oleje na smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na jemné kolečka.
  3. Ve velké míse ⁤smíchejte ⁣sójovou omáčku, hnědý cukr, sezamový olej, sezamová semínka, rybí⁤ omáčku a korejské koření gochujang.
  4. Přidejte nakrájené maso, cibuli a česnek do‌ misky s ⁢marinádou a nechte asi 30 minut odpočívat v lednici, aby⁢ se‌ příchutě promísily.
  5. Na‍ pánvi⁣ rozehřejte olej a smažte marinované​ maso s ‌cibulí a česnekem na ​středním ohni asi 5-7 minut, dokud maso není propečené a cibule změkne.
  6. Podávejte s rýží ‍nebo do​ placků ‌z‌ listů salátu.