13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Korejská kuřecí kapsa
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte lahodný a exotický recept,⁢ kterým potěšíte své chuťové buňky? Vyzkoušejte korejskou kuřecí kapsu! Tento tradiční korejský pokrm vám přinese bohatou a pikantní kombinaci kuřecího masa, zeleniny a aromatických koření. Připravte si ho doma a zažijte výlet do korejské kuchyně. S naším jednoduchým receptem a krok za krokem se stanete mistrem⁤ korejské kuchyně. Připravte si křupavou a dochucenou korejskou kuřecí kapsu a nechte‍ své chuťové pohárky tančit radostí!

Suroviny:

  • 500g kuřecího⁢ masa (např. prsní filé)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1‍ červená paprika
  • 1⁤ mrkev
  • 1 ‌pórek
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hřebíčkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a ⁣opepřete.
  2. Cibuli, česnek, papriku, mrkev a pórek nakrájejte na tenké proužky.
  3. Nastavte pánev na střední oheň a přidejte ⁢olej. Rozehřejte.
  4. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
  5. Přidejte nakrájenou ​cibuli ⁢a česnek a‍ smažte je do změknutí.
  6. Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a pórek a orestujte⁤ je do měkka.
  7. Přidejte sójovou omáčku a hřebíčkový cukr a promíchejte.
  8. Podle chuti můžete přidat více sójové omáčky, cukru nebo soli‌ a pepře.
  9. Suroviny smažte⁣ a míchejte ještě asi 5 minut, aby se dobře propojily.
  10. Kuřecí ⁢kapsu můžete podávat s rýží nebo jinou přílohou.