13. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný a exotický recept, kterým potěšíte své chuťové buňky? Vyzkoušejte korejskou kuřecí kapsu! Tento tradiční korejský pokrm vám přinese bohatou a pikantní kombinaci kuřecího masa, zeleniny a aromatických koření. Připravte si ho doma a zažijte výlet do korejské kuchyně. S naším jednoduchým receptem a krok za krokem se stanete mistrem korejské kuchyně. Připravte si křupavou a dochucenou korejskou kuřecí kapsu a nechte své chuťové pohárky tančit radostí!
Suroviny:
- 500g kuřecího masa (např. prsní filé)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 pórek
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hřebíčkového cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli, česnek, papriku, mrkev a pórek nakrájejte na tenké proužky.
- Nastavte pánev na střední oheň a přidejte olej. Rozehřejte.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je do změknutí.
- Přidejte nakrájenou papriku, mrkev a pórek a orestujte je do měkka.
- Přidejte sójovou omáčku a hřebíčkový cukr a promíchejte.
- Podle chuti můžete přidat více sójové omáčky, cukru nebo soli a pepře.
- Suroviny smažte a míchejte ještě asi 5 minut, aby se dobře propojily.
- Kuřecí kapsu můžete podávat s rýží nebo jinou přílohou.