31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete vyzkoušet autentickou korejskou bulgogi? Tento recept vám nabídne ten správný mix chutí – tenké plátky hovězího masa, které jsou v marinádě z tamari omáčky, sezamového oleje a jiných korejských koření. Vaše chuťové pohárky definitivně ožijí, když ochutnáte toto tradiční jídlo z Koreje.
Suroviny
- 600 g hovězího masa (řízek)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžičky sezamových semínek
- 2 lžičky sezamové pasty
- 2 lžičky zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička červené papriky (mleté)
- 4 lžíce vody
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, česnek, cibuli, sezamový olej, sezamová semínka, sezamovou pastu, zázvor, červenou papriku a vodu.
- Přidejte nakrájené plátky masa do marinády a nechte je v ní odležet alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc v lednici).
- Po marinování rozehřejte grilovací pánev nebo gril.
- Grilujte maso na vysoké teplotě z obou stran, dokud není propečené a křupavé (asi 2-3 minuty z každé strany).
- Servírujte bulgogi s rýží a salátem.