30. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na koprový kari s kuřecím masem je skvělou volbou pro milovníky indické kuchyně. Kombinace svěžího kopru a aromatických kari koření dodává tomuto jídlu bohatou chuť a vůni. Sledujte náš jednoduchý postup a vytvořte si doma výtečnou a exotickou večeři plnou lahodných chutí. Uvidíte, že příprava tohoto koprového kari nebude trvat dlouho a výsledek stojí za to!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžičky medu
- 2 lžíce čerstvého nasekaného kopru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a orestujte ho ze všech stran, dokud není zlatavé.
- Přidejte prolisovaný česnek, koriandr, kmín, kurkumu, červený pepř a kari koření. Promíchejte a nechte chvíli provonět.
- Přidejte kokosové mléko, med a sůl s pepřem. Promíchejte a přiveďte k varu.
- Snížte plamen a nechte omáčku mírně povařit asi 15-20 minut, dokud maso nezměkne a omáčka se zredukuje.
- Přidejte nasekaný kopr a promíchejte.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.