2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Koláč se sladkým kapřím masem je jedinečným receptem, který spojuje sladkou a slanou chuť v jednom pokrmu. Kapří maso je vařené do měkka a poté smícháno s jemně nasekanými ořechy a rozinkami. Tato směs je pak umístěna do křehkého těsta a pečena do zlatova. Výsledkem je koláč s lahodnou sladkou náplní a křupavou kůrkou. Tento recept je ideální na slavnostní příležitosti nebo jako výjimečná pochoutka pro rodinné večeře.
Suroviny
- 500 g sladkého kapřího masa
- 200 g mouky
- 100 g másla
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- olej na vymazání formy
Postup
- Sladké kapří maso nakrájíme na menší kousky.
- Do mísy přidáme mouku, sůl, cukr a droždí.
- Přidáme rozpuštěné máslo, mléko a vejce.
- Všechny ingredience důkladně promícháme, dokud nedostaneme hladké a lehce tekuté těsto.
- Formu na koláč vymažeme olejem a vylijeme do ní připravené těsto.
- Na těsto rovnoměrně rozložíme nakrájené kousky kapra.
- Koláč dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia.
- Pekeme přibližně 30-40 minut, dokud koláč nezezlátne a nenaroste.
- Hotový koláč se sladkým kapřím masem necháme vychladnout a podáváme.