1. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kókusový kuřecí kari
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte ⁤exotický a⁣ chutný recept na večeři, zkuste si připravit kókusový kuřecí‌ kari. ⁤Tato lahodná ​asijská specialita spojuje‍ bohaté a⁤ nasycující přísady ‍s‍ pikantními​ kořeněními, ​vytvářející dokonalou chuťovou explozi. Kombinace kousků kuřecího masa, kokosového mléka, zeleniny ⁢a přírodních ‌koření vytváří dokonalou harmonii v každém soustu. Připravte si tento‌ recept⁣ krok za krokem a nechte se unést vůní a chutí vzdálených krajů. ⁣S⁤ kókusovým kuřecím kari si začnete vytvářet domácí asijskou kuchyni, kterou budete chtít vyzkoušet znovu​ a⁣ znovu.

Suroviny

  • 500 g kuřecího​ masa (nasekaného ⁤na ⁤kousky)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (nakrájená na tenká kolečka)
  • 3 stroužky ‍česneku‌ (nasekané)
  • 2 lžíce kari ​koření
  • 400 ⁢ml ⁤kokosového ⁤mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • Čerstvá koriandr (na ozdobu)

Postup

  1. Na ⁣pánvi⁣ rozehřejte olej a⁣ opečte ⁣kuřecí maso, dokud nezezlátne z obou stran. Mezitím osmahněte cibuli a⁢ česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte kari koření a promíchejte. Po ⁣minutě zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou.
  3. Přidejte kuřecí maso⁢ zpět do pánve a⁣ přiveďte směs k varu. Přikryjte poklicí a vařte ​na​ mírném ohni po dobu 20 ⁢minut.
  4. Přidejte cukr a ⁢promíchejte.‍ Vařte ještě dalších 5 minut, ⁤nebo dokud se omáčka ​nezahustí.
  5. Podávejte s rýží nebo plackami naan. Ozdobte čerstvým koriandrem.