1. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte exotický a chutný recept na večeři, zkuste si připravit kókusový kuřecí kari. Tato lahodná asijská specialita spojuje bohaté a nasycující přísady s pikantními kořeněními, vytvářející dokonalou chuťovou explozi. Kombinace kousků kuřecího masa, kokosového mléka, zeleniny a přírodních koření vytváří dokonalou harmonii v každém soustu. Připravte si tento recept krok za krokem a nechte se unést vůní a chutí vzdálených krajů. S kókusovým kuřecím kari si začnete vytvářet domácí asijskou kuchyni, kterou budete chtít vyzkoušet znovu a znovu.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nasekaného na kousky)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule (nakrájená na tenká kolečka)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- Čerstvá koriandr (na ozdobu)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a opečte kuřecí maso, dokud nezezlátne z obou stran. Mezitím osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte kari koření a promíchejte. Po minutě zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou.
- Přidejte kuřecí maso zpět do pánve a přiveďte směs k varu. Přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni po dobu 20 minut.
- Přidejte cukr a promíchejte. Vařte ještě dalších 5 minut, nebo dokud se omáčka nezahustí.
- Podávejte s rýží nebo plackami naan. Ozdobte čerstvým koriandrem.