3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kokosový kuřecí masový ragú
zdroj: Recepty 24/7

Kokosový​ kuřecí masový ragú je lahodné a exotické jídlo,⁢ které se snadno připravuje. Toto chutné ragú ⁢je plné kuřecího masa vařeného v kokosovém mléce ‌s přídavkem zeleniny a koření. Výsledkem je jemné a lahodné jídlo, které se bude⁤ líbit celé rodině. Přidejte pár lžic rýže či těstovin a můžete se těšit na ‌skvělou večeři plnou exotických chutí.

Suroviny:

  • 400 g kuřecího masa, nakrájeného na ‍kostky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika,​ nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, ⁤nakrájená⁣ na proužky
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžičky rybí⁢ omáčky
  • 2 lžičky citronové trávy, nasekané
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce ‌oleje
  • Sůl a pepř podle⁤ chuti

Postup:

  1. Na pánvi ⁣zahřejte​ olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
  2. Přidejte kuřecí maso a‍ smažte ho z⁣ každé strany, dokud ​nezezlátne.
  3. Přidejte papriky a smažte je‍ společně s masem asi 5 minut, dokud papriky nezměknou.
  4. V malé míse smíchejte kokosové mléko, červenou kari pastu, rybí omáčku, citronovou trávu, zázvor a cukr.
  5. Přidejte kokosovou směs do hrnce s masem a paprikami.
  6. Ochutnejte a přidejte ​sůl a pepř podle chuti.
  7. Pokryjte hrnec a vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud se omáčka nezahustí a maso nezměkne.
  8. Servírujte s rýží ⁢nebo ‍těstovinami.