5. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kokosový kari se zeleninou, který vám okoření vaši kuchyni. Tento exotický pokrm plný chuti je nejen lahodný, ale také zdravý. Podávejte ho s rýží nebo naan chlebem a užijte si skvělou večeři plnou exotických vůní a chutí. Sbalte kufřík do Indie a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 středně velká cuketa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 paprika
- hrst hrášku
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme kari pastu a krátce restujeme, dokud se nezačne uvolňovat vůně.
- Přidáme nakrájenou cuketu, mrkev, papriku a hrášek. Osolíme a opepříme.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme vařit do změknutí zeleniny.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou kukuřičného škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s rýží nebo naan chlebem.