4. 9. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Objevte recept na exotický kokosový džem z ovocného marakuji. Jednoduchý postup, přírodní suroviny. Přidejte tropickou chuť do vašeho jídelníčku s naším receptem na kokosový džem.
Suroviny
- 250 g dužiny z marakuji
- 200 g cukru
- 1 střední kokos
- 50 ml citrónové šťávy
Postup
- Nejdříve je potřeba připravit ovoce. Marakuji rozpůlíme a lžičkou vydlabeme dužinu do misky.
- Poté oškrábeme kokos a jeho dužinu nastrouháme, aby měl džem jemnou strukturu.
- Do kastrolu dáme dužinu marakuji, nastrouhaný kokos a cukr. Vše důkladně promícháme.
- Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni pět minut, občas zamícháme.
- Poté přidáme citrónovou šťávu a pokračujeme ve vaření dalších pět minut.
- Gumařskou zkouškou zjistíme, zda má džem dostatečnou konzistenci. Pokud je džem moc tekutý, prodlužujeme vaření.
- Když má džem správnou konzistenci, ihned ho přelijeme do vydezinfikovaných sklenic, které uzavřeme pokličkou a otočíme dnem vzhůru. Necháme zchladnout.

