6. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasickou italskou chuť s touto lahodnou pizzou s rajčaty. Lehké, křehké těsto pokryté slunečnicí rajčaty, čerstvým mozzarellou a aromatickým bazalkem. Recept, který zaručeně potěší chuťové buňky každého milovníka italské kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 300g pizzy těsta
- 200g rajčat
- 100g mozzarelly
- 50g parmazánu
- česnek, bazalka, olivový olej, sůl, pepř
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 220°C.
- Omyjeme rajčata a nakrájíme je na tenké plátky. Také na tenké plátky nakrájíme mozzarellu a oloupaný česnek.
- Na vyválené pizzové těsto rozetřeme olivový olej a rovnoměrně ho posypeme nakrájeným česnekem.
- Naskládáme plátky rajčat a mozzarelly, přidáme nasekanou bazalku a posypeme parmazánem.
- Pizzu pečeme v troubě cca 15-20 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé a sýr neroztavený.
- Po upečení můžeme pizzu ještě posypat čerstvou bazalkou a servírovat.