13. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Klasická italská pizza je oblíbeným jídlem po celém světě. Tento recept vám ukáže, jak si tuto lahodnou specialitu připravit doma. Kombinace čerstvých ingrediencí, jako je kvalitní rajčatová omáčka, oblíbené šunky, čerstvé mozzarelly a bazalky, garantuje autentickou chuť. S těstem vyrobeným z kvalitní pšeničné mouky se pizza snadno a rychle připraví. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou klasickou italskou pizzu doma!
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 5 g sušené droždí
- 1 lžička soli
- 180 ml teplé vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g rajčatového protlaku
- 200 g mozzarelly
- 100 g šunky
- 100 g salámu
- 1 paprika
- 1 cibule
- olivy podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte mouku, droždí a sůl.
- Přidejte teplou vodu a olivový olej a hněťte těsto, dokud není hladké a elastické.
- Na pomoučené ploše vyválejte těsto na tenký plát a přenesete ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Rajčatový protlak rovnoměrně rozetřete na těsto.
- Na protlak přidejte na tenké plátky nakrájenou mozzarellu, šunku, salám, papriku, cibuli a olivy.
- Pizza se solí a pepřem a peče se v předem vyhřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a křupavé.
- Po upečení nechejte pizzu chvíli vychladnout, aby se srovnaly chutě.
- Pizza je hotová až k podávání!