13. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Klasická italská pizza
zdroj: Recepty 24/7

​ Klasická italská pizza je oblíbeným jídlem po‍ celém ⁤světě. ‍Tento recept ‌vám ukáže, jak⁢ si tuto lahodnou specialitu připravit doma. Kombinace⁤ čerstvých ingrediencí, jako je kvalitní rajčatová omáčka, oblíbené‍ šunky,⁤ čerstvé mozzarelly a bazalky, garantuje autentickou chuť. S těstem ​vyrobeným z kvalitní ‍pšeničné mouky se pizza snadno a⁤ rychle​ připraví. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou klasickou italskou pizzu doma! ⁢

Suroviny

  • 300‍ g hladké‌ mouky
  • 5‍ g⁣ sušené droždí
  • 1 lžička soli
  • 180⁤ ml teplé vody
  • 2 lžíce ​olivového oleje
  • 200 g ⁤rajčatového protlaku
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g šunky
  • 100 g salámu
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • olivy ​podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte ⁢mouku, droždí a ​sůl.
  2. Přidejte ⁢teplou vodu a olivový ‌olej⁤ a hněťte těsto, dokud⁢ není hladké a elastické.
  3. Na pomoučené ploše vyválejte těsto ⁢na tenký plát a přenesete ⁢ho na ⁣plech vyložený pečícím papírem.
  4. Rajčatový protlak rovnoměrně rozetřete‍ na ‍těsto.
  5. Na⁢ protlak přidejte na​ tenké plátky‌ nakrájenou mozzarellu, šunku, salám, papriku, cibuli ‌a olivy.
  6. Pizza se solí a pepřem a‌ peče se v předem vyhřáté troubě na 220 ‌°C asi 15-20⁣ minut, dokud není těsto ​zlatavé a křupavé.
  7. Po​ upečení nechejte pizzu chvíli vychladnout, aby se srovnaly chutě.
  8. Pizza⁤ je hotová ⁤až‍ k podávání!