31. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Klasická italská bruschetta je jednoduchý a oblíbený recept, který si získal srdce gurmánů po celém světě. Tato chutná a osvěžující předkrmová pochoutka kombinuje čerstvé rajčaty, bazalku, olivový olej a křupavý kousek čerstvého chleba. Vyzkoušejte tento autentický italský recept a dopřejte si skvělou chuťovou explozi v jednom soustu. S bruschettou můžete na několikač popustit uzdu své kreativitě a přidat třeba plátky parmazánu, šunku nebo čerstvý mozzarella s bazalkou. Nechte se unést vůní a lahodnou kombinací chutí, kterou nabízí klasická italská bruschetta.
Suroviny
- 5 plátků italského chleba
- 5 rajčat
- 2 stroužky česneku
- Extra panenský olivový olej
- Čerstvý bazalkový listy
- Sůl a pepř
Postup
- Na rozehřáté pánvi opečeme plátky chleba ze obou stran do zlatova.
- Rajčata nakrájíme na malé kousky a přendáme do mísy.
- K rajčatům přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a pepř podle chuti. Vše důkladně promícháme.
- Opečené plátky chleba potřeme směsí z rajčat a česneku.
- Na závěr posypeme bruschettu čerstvě nasekanými bazalkovými lístky.