10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kimchi- zdravý korejský kvašený zelí
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční⁣ korejský pokrm, který⁤ se ⁢vyrábí kvašením zelí a dalších přírodních ​ingrediencí. Tento lahodný a zdravý pokrm je bohatý na ‍probiotika​ a vitamíny,⁣ které​ posilují ⁣imunitní⁣ systém a podporují trávení. Naučte se připravit‍ domácí kimchi a dopřejte svému tělu lahodný ⁣a prospěšný pokrm z asijské ⁤kuchyně. Sledujte recept‍ na ⁢našem webu a objevte ⁤tajemství tradičního korejského kvašeného zelí.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 veľká mrkva
  • 4‌ strúčiky cesnaku
  • 1 červená chilli paprička
  • 5 ⁢cm ⁣koreňa zázvoru
  • 3 polievkové​ lyžice‍ rybacieho prípravku
  • 2​ polievkové lyžice rýbacej omáčky
  • 1 ⁢lyžica‍ cukru
  • 1⁤ lyžica mletej papriky
  • 1 ​lyžica‌ morskej​ soli

Postup

  1. Na začiatku zelí a mrkvu‌ jemne očistíme a nakrájame na menšie ‌kúsky.
  2. Cuketu a baklažán ‍nakrájame na podlhovasté‌ plátky.
  3. Zazervor, chilli ⁢papričku a cesnak si ​nakrájame na ⁢drobné kúsky a vložíme do mixéra.
  4. Pridáme k nim rybí ⁣prípravok, rybí omáčku, cukor, mletú ‌papriku a soľ.
  5. Všetko dôkladne premiešame, aby sme mali pastu.
  6. Zelie, mrkvu a ostatné zeleniny vložíme do veľkej misy.
  7. Potom pridáme pastu a dôkladne premiešame, aby sa zelenina​ dostala do ⁢všetkých kútov.
  8. Misu zabezpečíme ⁢uterákou a necháme odstáť na‌ izbe teploty aspoň ‌24 hodín.