10. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejský pokrm, který se vyrábí kvašením zelí a dalších přírodních ingrediencí. Tento lahodný a zdravý pokrm je bohatý na probiotika a vitamíny, které posilují imunitní systém a podporují trávení. Naučte se připravit domácí kimchi a dopřejte svému tělu lahodný a prospěšný pokrm z asijské kuchyně. Sledujte recept na našem webu a objevte tajemství tradičního korejského kvašeného zelí.
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 veľká mrkva
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 červená chilli paprička
- 5 cm koreňa zázvoru
- 3 polievkové lyžice rybacieho prípravku
- 2 polievkové lyžice rýbacej omáčky
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžica morskej soli
Postup
- Na začiatku zelí a mrkvu jemne očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Cuketu a baklažán nakrájame na podlhovasté plátky.
- Zazervor, chilli papričku a cesnak si nakrájame na drobné kúsky a vložíme do mixéra.
- Pridáme k nim rybí prípravok, rybí omáčku, cukor, mletú papriku a soľ.
- Všetko dôkladne premiešame, aby sme mali pastu.
- Zelie, mrkvu a ostatné zeleniny vložíme do veľkej misy.
- Potom pridáme pastu a dôkladne premiešame, aby sa zelenina dostala do všetkých kútov.
- Misu zabezpečíme uterákou a necháme odstáť na izbe teploty aspoň 24 hodín.