3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kimchi – tradiční korejský kvašený zelí
zdroj: Recepty 24/7

Začněte objevovat ‍lahodný svět⁢ korejské kuchyně s tradičním receptem na kimchi ⁤- kvašené zelí‌ plné pestrých chutí a ⁢aromat. Vyzkoušejte tento jednoduchý postup a dodejte⁤ svým pokrmům pikantní korejský šmrnc. Získejte ⁣recept na našem webu⁣ ještě dnes!‌

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa
  • 4 stroužky ‍česneku
  • 1⁣ cibule
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce rybí‍ omáčky
  • 1 ⁣lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1‌ lžíce koření kimchi (gochugaru)

Postup

  1. Na začátku ⁤si připravte ‌napa zelí tím, že ho nakrájíte na menší kousky a následně ⁢osolíte.‌ Nechte ho‌ odstát minimálně hodinu, ‌aby ⁤změklo.
  2. V‍ mezidobí si oloupejte a nasekejte ‍česnek,‌ cibuli a mrkev.
  3. Poté smíchejte⁤ napa⁤ zelí se všemi připravenými ⁤surovinami a dobře prohněte, ​aby se všechny chutě spojily.
  4. Přesuňte směs do zavařovací sklenice a‍ nechte⁣ fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2-3 dny.
  5. Po uplynutí doby je kimchi připravené k​ podávání. Můžete jej skladovat v lednici, kde se ⁣ještě více prohloubí jeho chuť.