6. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Kimchi – tradiční korejská nakládaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí⁢ recept na tradiční korejskou nakládanou zeleninu kimchi. Suroviny jako zelí, ředkvičky, česnek a chili společně vytvářejí pikantní‌ a osvěžující pokrm, který dodá vašim jídlům jedinečnou ​chuť. Sledujte náš ‌jednoduchý recept ‌a připravte si lahodné kimchi doma.

Suroviny

  • 1‌ hlávka zelí napa (napa⁣ zelí)
  • 1 veľká mrkva
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky ⁣cesnaku
  • 1 lyžica korejskej čili papriky
  • 1 lyžica ⁢sójovej omáčky
  • 1 lyžica rybieho umaku
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžica cukru
  • soľ

Postup

  1. Zelí napa ⁢nakrájame na‍ menšie ⁣kúsky a v miske ho zasypeme soľou. ‌Necháme odstáť aspoň 2 hodiny, aby zelí vydalo šťavu.
  2. Mrkvu, ​zelenú papriku ‌a cibuľu nakrájame na tenké⁤ prúžky a cesnak na plátky.
  3. V malom mixéri rozmixujeme cesnak, korejskú čili‍ papriku, sójovú omáčku, rybí umak,‌ ryžový ocot ‍a cukor na pastu.
  4. Do misy pridáme nakrájanú mrkvu, papriku a cibuľu. Zalejeme pastou z mixéra⁤ a ​dôkladne premiešame.
  5. Na zelí, ktoré vydalo šťavu, pridáme pripravenú zeleninovú⁤ zmes a opäť dôkladne premiešame.
  6. Nakladáme do pohárov ⁤na zeleninu a‌ necháme‌ fermentovať pri izbovej ⁢teplote asi ‍2⁤ dni. Potom presunieme do ⁢chladničky, kde môže kimchi dozrievať ešte ⁤niekoľko týždňov.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *