1. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kimchi – tradiční korejská fermentovaná zelenina.
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se vyznačuje intenzivní chutí a výraznou vůní. Tato fermentovaná zelenina je plná probiotických bakterií, které podporují zdraví trávicího ‍systému a imunitního systému. Naučte ⁤se připravit si domácí kimchi a dopřejte si lahodný zážitek z⁤ korejské kuchyně. Sledujte náš recept, jak na to!

Suroviny

  • 1⁤ hlávka čínského zelí
  • 200‍ g ředkviček
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce⁤ rybí omáčky
  • 2 lžíce ⁤korejského křenu ⁢(gochugaru)
  • 1 lžíce ⁣cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Na začátku si připravíme zelí: omyjeme ho, nakrájíme na menší ⁢kusy a posolíme. Necháme odležet‍ minimálně 2 hodiny.
  2. Mezitím nakrájíme ředkvičky, ‌mrkev, cibuli a česnek na drobné kousky.
  3. Poté​ smícháme ⁣všechny připravené suroviny do velké mísy.
  4. Přidáme rybí omáčku, korejský křen, cukr a sůl. Dobře promícháme, aby se všechny chutě spojily.
  5. Přesuneme směs do skleněné ‌nádoby a přitiskneme ji k zelenině, aby⁢ se vytvořil nátěr. Skleněnou nádobu uzavřeme a necháme ‍fermentovat⁣ při pokojové teplotě minimálně 3 dny.
  6. Po 3 ⁢dnech⁢ můžeme začít konzumovat kimchi. Můžeme ho ‍skladovat v lednici až několik ⁣týdnů.