27. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská pochoutka, kterou si zamilujete právě pro svou výraznou chuť a prospěšné účinky pro vaše trávení. Tato fermentovaná zelenina je plná chutných ingrediencí, jako jsou zelí, mrkev, česnek a chilli papričky. Připravte si ji doma a ochutnejte lahodný kimchi, který dodá vašim pokrmům jedinečnou chuť. Sledujte tento jednoduchý recept a objevte tajemství korejské kuchyně.
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1/2 hrnku jemné kuchyňské soli
- 1 mrkev
- 1 malá cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce čili prášku
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
Postup
- Na začátku si připravte sterilizovanou nádobu pro fermentaci kimchi.
- Čínské zelí očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Zelí smíchejte se solí a nechte ho asi 2-3 hodiny odležet.
- Mezitím oloupejte a nakrájejte mrkev, cibuli a česnek na menší kousky.
- Poté přidejte čili prášek, rybí omáčku a cukr k zelí a dobře promíchejte.
- Přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a česnek a znovu promíchejte.
- Všechny suroviny důkladně promíchejte a přendejte do sterilizované nádoby.
- Po uzavření nádoby nechte kimchi fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny.
- Hotové kimchi uchovejte v lednici a můžete konzumovat jako přílohu nebo samostatné jídlo.