14. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Chuťově intenzivní kimchi placka s hovězím masem je skvělou kombinací korejské a tradiční české kuchyně. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodnou a pikantní pochoutku, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale také vaše tělo. Vyzkoušejte tuto exotickou variantu placky a nechte se okouzlit její výjimečnou chutí! Suroviny
- 200g kimchi
- 200g hovězího masa (plátek)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- strouhaný sýr (dle chuti)
- mouka
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme plátek hovězího masa nakrájený na nudličky a restujeme, dokud není maso propečené.
- Přidáme kimchi nakrájené na menší kusy a smažíme dalších pár minut.
- Přilijeme sójovou omáčku, přidáme cukr a necháme provařit.
- V jiné pánvi si připravíme placku. Smícháme mouku s vodou, sůlí a pepřem a smažíme na pánvi dozlatova.
- Placku posypeme strouhaným sýrem a na ní naskládáme hovězí maso s kimchi.
- Podáváme teplé jako hlavní chod.