14. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi je tradiční korejská pochoutka plná chutí a vůní. Tato pikantní zeleninová směs se vyrábí kvašením a je plná živých probiotik, což ji činí skvělým přírodním zdrojem pro zdravou střevní mikroflóru. Připravte si domácí kimchi s naším receptem a ochutnejte tradiční korejskou kuchyni doma!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 ve střední velikosti ředkvička
- 3 mrkve
- 4 stroužky česneku
- 1 palice řapíku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce koření kimchi
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce korejské papriky gochugaru
Postup
- Na začátek si připravíme omáčku smícháním rybí omáčky, koření kimchi, cukru, soli a korejské papriky gochugaru.
- Zelí, ředkvičku, mrkev, česnek a řapík nakrájejte na menší kousky nebo tenké proužky.
- Vše smíchejte v míse s připravenou omáčkou a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny zalily omáčkou.
- Hotové kimchi dejte do vhodné nádoby a nechte alespoň 24 hodin odležet v lednici, aby chutě dobře propojily.
- Po odležení můžete kimchi servírovat jako přílohu k jídlu nebo jako samostatnou pochoutku.