18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kimchi fried rice
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi smažená rýže – tradiční korejský pokrm plný chuti a zdravých ingrediencí. Tato‌ lahodná ⁤směs rýže, kimchiho, zeleniny ⁢a​ vajec je dokonale kořeněná a nabízí výbornou kombinaci sladkých,‍ pikantních a kyselých ​chutí. Objednejte si u⁤ nás Kimchi smaženou rýži a dopřejte si autentickou korejskou delikatesu přímo v pohodlí vašeho domova!

Suroviny

  • 2 šálky studené vařené rýže
  • 1 šálek ‍nakrájeného kimchi
  • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 2 vejce
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje ‌na smažení
  • 1 lžíce⁤ jarní cibulky, nasekané na ozdobu

Postup

  1. Ve velké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
  2. Přidejte slaninu a smažte ji, dokud není křupavá.
  3. Přidejte cibuli a česnek do pánve a smažte je dozlatova.
  4. Přidejte nakrájené kimchi a smažte‍ je spolu s ostatními přísadami.
  5. Přidejte studenou vařenou rýži do ⁣pánve‌ a promíchejte s ostatními přísadami.
  6. Pokračujte smažením rýže a ⁤přísad asi 5 minut, dokud se všechny ⁢přísady pevně spojí a​ rýže se zahřeje.
  7. V malé míse smíchejte sojovou omáčku, sezamový olej a cukr.
  8. Přidejte směs sójové omáčky do pánve se smaženou rýží⁣ a přísadami a důkladně promíchejte.
  9. V jiné pánvi rozpusťte trochu oleje a smažte vejce ⁣na mírném ‍ohni.
  10. Smažte vejce do požadovaného stupně ‍hotovosti.
  11. Přidejte smažené vejce na vrchol smažené rýže.
  12. Posypte⁢ jarní cibulkou na ozdobu.
  13. Servírujte ​teplé.