18. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi smažená rýže – tradiční korejský pokrm plný chuti a zdravých ingrediencí. Tato lahodná směs rýže, kimchiho, zeleniny a vajec je dokonale kořeněná a nabízí výbornou kombinaci sladkých, pikantních a kyselých chutí. Objednejte si u nás Kimchi smaženou rýži a dopřejte si autentickou korejskou delikatesu přímo v pohodlí vašeho domova!
Suroviny
- 2 šálky studené vařené rýže
- 1 šálek nakrájeného kimchi
- 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 2 vejce
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje na smažení
- 1 lžíce jarní cibulky, nasekané na ozdobu
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
- Přidejte slaninu a smažte ji, dokud není křupavá.
- Přidejte cibuli a česnek do pánve a smažte je dozlatova.
- Přidejte nakrájené kimchi a smažte je spolu s ostatními přísadami.
- Přidejte studenou vařenou rýži do pánve a promíchejte s ostatními přísadami.
- Pokračujte smažením rýže a přísad asi 5 minut, dokud se všechny přísady pevně spojí a rýže se zahřeje.
- V malé míse smíchejte sojovou omáčku, sezamový olej a cukr.
- Přidejte směs sójové omáčky do pánve se smaženou rýží a přísadami a důkladně promíchejte.
- V jiné pánvi rozpusťte trochu oleje a smažte vejce na mírném ohni.
- Smažte vejce do požadovaného stupně hotovosti.
- Přidejte smažené vejce na vrchol smažené rýže.
- Posypte jarní cibulkou na ozdobu.
- Servírujte teplé.