17. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kimchi (fermentované zelené papriky) první pokrm.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na tradiční korejský pokrm⁢ – kimchi‌ s fermentovanými zelenými ‌paprikami.⁣ Tento lahodný pokrm je⁢ plný chutí a ​zdravých probiotik. ‍Sledujte náš jednoduchý návod a ⁢připravte si výjimečnou ⁤lahůdku doma!

Suroviny

  • 500g zelených paprik
  • 100g mrkve
  • 50g ⁢cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30g červené papriky
  • 30g zázvoru
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 ⁢polévková ⁣lžíce cukru

Postup

  1. Papriky, mrkev, cibuli, česnek a zázvor ⁤nakrájejte na tenké plátky.
  2. Smíchejte zelené ⁣papriky, mrkev, ⁤cibuli, česnek, zázvor a červenou papriku​ v⁤ míse.
  3. Přidejte sůl a ‌cukr a⁣ důkladně promíchejte.
  4. Naplňte skleněné‍ nádoby zelenou⁤ paprikou a ‍zeleninovou ⁤směsí a pevně uzavřete víčkem.
  5. Nechte fermentovat při pokojové teplotě po ‌dobu‌ 2 až 3 dnů.
  6. Po ​dokončení ​fermentace můžete ‍kimchi použít​ jako přílohu nebo přidat⁤ do​ různých pokrmů.