16. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte tradiční korejský pokrm s názvem kimchi, který kombinuje fermentovanou zeleninu s chutnou rýží. Tento recept vám přinese neodolatelnou kombinaci slaných a kořeněných chutí, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a objevte nové možnosti pro vaše jídelníček!
Suroviny:
- 1 hlávka čínského zelí
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce chilli pasty
- 1 lžíce cukru
- 1 šálek vody
- vařená rýže
Postup:
- Na začátku si připravíme kimchi. Zelí nakrájíme na menší kousky, mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek nakrájíme na drobno.
- V míse smícháme rybí omáčku, chilli pastu, cukr a vodu.
- Poté přidáme zelí, mrkev, cibuli a česnek a důkladně promícháme.
- Suroviny přesuneme do skleněné nádoby a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 24 hodin.
- Hotové kimchi podáváme s vařenou rýží.