5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi bokkeum bap je tradiční korejské jídlo, které spojuje pikantní kimchi s restovanou rýží a dalšími ingrediencemi. Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak snadno připravit lahodné a zdravé jídlo plné chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 2 šálky vařeného rýže
- 1 šálek kimchi
- 100g uzeného tofu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 pór
- 1 žárovka
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička kimchi šťávy
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájený česnek, pór a žárovku.
- Přidáme kimchi nakrájené na menší kousky a dusíme asi 5 minut.
- Přidáme nakrájené tofu a smažíme dalších 5 minut.
- Přilijeme sójovou omáčku, sezamový olej a kimchi šťávu.
- Přidáme rýži a promícháme vše dohromady.
- Smažíme asi 5 minut, dokud je jídlo dobře prohřáté.
- Hotové jídlo můžeme posypat sezamovými semínky nebo jemně nasekanou koriandrovou natí.