5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kibbeh syrského typu je lahodným syrským pokrmem, který představuje kombinaci mletého masa, bulguru a aromatických koření. Tento tradicionální recept se vyznačuje svou bohatou chutí a je oblíbenou součástí syrské kuchyně. V našem jednoduchém návodu se dozvíte, jak připravit kibbeh doma a vychutnat si autentickou syrskou chuť přímo ve vaší kuchyni. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte si tento chutný a tradiční syrský pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 250 g jemně mletého hovězího masa
 - 1 cibule, jemně nasekaná
 - 2 stroužky česneku, jemně nasekané
 - 1/2 šálku bulguru
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1/2 lžičky mleté skořice
 - 1/2 lžičky mletého pepře
 - Sůl dle chuti
 - Citronové šťávy dle chuti
 
Postup
- Do mísy smíchejte mleté maso, nasekanou cibuli, česnek, bulgur, olivový olej, kmín, skořici, pepř a sůl.
 - Uhněťte směs rukou, dokud nezískáte hladké těsto.
 - Vytvořte malé oválné kousky těsta zhruba o velikosti palce.
 - Otevřete každý kousek těsta a jemně vydlabejte střed, vytvářejte malé misky.
 - Do každé misky naplňte citronovou šťávou.
 - Ohřejte pánvi s olejem a osmažte kibbehy do zlatova z obou stran.
 - Podávejte teplé s domácím chlebem a jogurtovou omáčkou.
 

