5. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Kibbeh syrského typu je lahodným syrským pokrmem, který představuje kombinaci mletého masa, bulguru a aromatických koření. Tento tradicionální recept se vyznačuje svou bohatou chutí a je oblíbenou součástí syrské kuchyně. V našem jednoduchém návodu se dozvíte, jak připravit kibbeh doma a vychutnat si autentickou syrskou chuť přímo ve vaší kuchyni. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte si tento chutný a tradiční syrský pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 250 g jemně mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/2 šálku bulguru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého pepře
- Sůl dle chuti
- Citronové šťávy dle chuti
Postup
- Do mísy smíchejte mleté maso, nasekanou cibuli, česnek, bulgur, olivový olej, kmín, skořici, pepř a sůl.
- Uhněťte směs rukou, dokud nezískáte hladké těsto.
- Vytvořte malé oválné kousky těsta zhruba o velikosti palce.
- Otevřete každý kousek těsta a jemně vydlabejte střed, vytvářejte malé misky.
- Do každé misky naplňte citronovou šťávou.
- Ohřejte pánvi s olejem a osmažte kibbehy do zlatova z obou stran.
- Podávejte teplé s domácím chlebem a jogurtovou omáčkou.