21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na Kibbeh s nivou, tradiční libanonské jídlo plné chuti a koření. Křehké a křupavé mleté maso smíchané s nivou vytvoří skvělou kombinaci, kterou si zamilujete. S tímto receptem budete mít připraveno lahodné jídlo plné exotických vůní a chutí, které určitě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte to hned!
Suroviny
- 500g mletého masa (jehněčí nebo hovězí)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 hrnky bulguru
- 1 hrnek nivy, nasekané na kostky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička pepře
- Sůl podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Smíchejte mleté maso, cibuli, bulgur, kmín, skořici, pepř a sůl v míse
- Umačkejte směs do kulatých koulí a udělejte jim důlek v prostředku
- Do důlku dejte kousek nivy a uzavřete směs kolem nivy, tak aby vznikla koule
- Smažte kibbeh na pánvi s olejem, dokud nebudou zlatavé
- Podávejte teplé s citrónovou omáčkou a cesnakovým jogurtem