2. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kibbeh náplňový
zdroj: Recepty 24/7

Kibbeh náplňový je tradiční⁤ arabské‌ jídlo plné chutí a aromatických ​koření.‍ Tento‍ recept vás naučí, jak vyrobit křupavé‌ kibbeh⁢ s náplní z mletého masa, cibule a piniových oříšků. Recept je jednoduchý, avšak⁣ výsledek ⁣je ohromující. Vyzkoušejte si ⁣připravit tuto tradiční delikatesu‌ a okořeňte svůj jídelníček ‌o autentickou arabskou chuť. Připravte si kibbeh náplňový a ⁣nadchněte své blízké ‍nezapomenutelnou​ gastronomickou zkušeností.

Suroviny

  • 1 ​šálek bulguru
  • 1 střední cibule
  • 400 g mletého‍ masa⁣ (hovězí nebo jehněčí)
  • 1/4 ​šálku ⁢olivového oleje
  • 1 ⁤lžička mletého kmínu
  • 1 ⁤lžička mleté papriky
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4‌ lžičky pepře
  • Soľ
  • Pepř

Postup

  1. Do velké mísy nalijte 2 šálky vařící⁣ vody a přidejte bulgur. Nechť ‍odstojí po dobu ⁣30 minut,⁢ dokud bulgur nezměkne.
  2. Cibuli nasekejte ⁣na jemné kousky a‍ míchejte s mletým‍ masem.
  3. Přidejte olivový ⁣olej, kmín, papriku,⁢ skořici, pepř, sůl a pepř podle chuti do mísy s ⁢mletým‍ masem a cibulí. Dobře promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  4. Pomocí ‍mokrých rukou vezměte lžíci bulguru a vytvořte ‍malou kuličku ve své ​dlani.
  5. Tuto kuličku naplňte jednou lžičkou ‌náplně ​z mletého masa a uzavřete ji, aby vytvořila kuličku ⁤nebo oválný‌ tvar. Pokračujte vytvářením kuliček, dokud ​se nedostane přísady.
  6. Na pánvi si ⁣rozehřejte olej a⁣ smažte kuličky na středním plameni ⁤po dobu 5-7 ⁤minut nebo ‍dokud nejsou zlatě hnědé.
  7. Podávejte teplé s⁤ jogurtem nebo citronovou omáčkou.