6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Kibbeh, tradiční orientální pokrm, je připravený z mletého masa, které je plněné výraznou nádivkou z cibule, vlašských ořechů a koření. Tento chutný recept nabízí skvělé možnosti pro vylepšení vašeho jídelníčku. Uvařte si Kibbeh a osvěžte své chuťové buňky tímto lahodným jídlem z Blízkého východu.
Suroviny
- 600 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1/2 šálku bulguru
- 1/4 šálku rozmarýnu, jemně nasekaného
- 1/4 šálku máty, jemně nasekané
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- 1/4 čajové lžičky mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, bulgur, bylinky a koření.
- Přidejte olivový olej a promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
- Se solí a pepřem dochuťte podle chuti.
- Z kibbeh směsi vytvořte oválné nebo kulaté koule.
- V hlubokém hrnci zahřejte olej a smažte kibbeh kuličky, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Nechejte kibbeh kuličky na papírové utěrce odkapat a podávejte teplé.