6. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Kibbeh, tradiční orientální pokrm, je připravený z mletého masa, které je plněné výraznou nádivkou z cibule, vlašských ořechů a koření. Tento chutný recept nabízí skvělé možnosti pro vylepšení vašeho jídelníčku. Uvařte si Kibbeh a osvěžte své chuťové buňky tímto lahodným jídlem z Blízkého východu.
Suroviny
- 600 g mletého hovězího masa
 - 1 cibule, jemně nasekaná
 - 2 stroužky česneku, rozmačkané
 - 1/2 šálku bulguru
 - 1/4 šálku rozmarýnu, jemně nasekaného
 - 1/4 šálku máty, jemně nasekané
 - 1/4 šálku olivového oleje
 - 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
 - 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
 - 1/2 čajové lžičky mleté papriky
 - 1/4 čajové lžičky mleté skořice
 - sůl a pepř podle chuti
 
Postup
- V misce smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, bulgur, bylinky a koření.
 - Přidejte olivový olej a promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
 - Se solí a pepřem dochuťte podle chuti.
 - Z kibbeh směsi vytvořte oválné nebo kulaté koule.
 - V hlubokém hrnci zahřejte olej a smažte kibbeh kuličky, dokud nejsou zlatě hnědé.
 - Nechejte kibbeh kuličky na papírové utěrce odkapat a podávejte teplé.
 

