13. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Smažená rýže podle receptu Khousova-čili je chutnou a pikantní variantou tradičního jídla. S přídavkem čerstvého zeleninového mixu, příjemně kořeněného vývaru a šťavnatého masa vytvoříte jedinečnou chuťovou symfonii. Připravte si tento lahodný recept doma a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny
- 250 g dlouhozrnné rýže
- 200 g kuřecího masa (nebo jiného masa podle preference)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky kari koření
- 1-2 lžičky červeného kari (dle chuti)
- sůl a pepř dle potřeby
- olej na smažení
Postup
- Rýži uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu. Nechte ji chladnout.
- Mezitím nakrájejte kuřecí maso, cibuli, papriky a mrkev na menší kousky.
- V hlubší pánvi nebo woku si rozpalte olej a orestujte na něm kuřecí maso. Přidejte cibuli a česnek a osmažte dozlatova.
- Přidejte nakrájené papriky, mrkev a hrášek. Osmažte je krátce, aby zůstaly křupavé.
- Přidejte uvařenou rýži do pánve s masem a zeleninou. Přilijte sójovou omáčku a promíchejte.
- Přidejte kari koření a červené kari a dle chuti osolte a opepřete.
- Smažte směs asi 5 minut, nebo dokud se rýže dobře prohřeje.
- Podávejte horké a můžete případně ozdobit jarní cibulkou nebo sezamovými semínky.