13. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Khousova-čili smažená rýže
zdroj: Recepty 24/7

Smažená rýže ⁣podle⁤ receptu Khousova-čili⁢ je⁣ chutnou a pikantní variantou tradičního jídla. S přídavkem čerstvého zeleninového mixu, ⁤příjemně kořeněného vývaru a ⁣šťavnatého masa ‌vytvoříte jedinečnou chuťovou symfonii. Připravte si tento lahodný recept doma a ⁢potěšte ​své chuťové buňky!

Suroviny

  • 250 ​g ​dlouhozrnné rýže
  • 200 g kuřecího masa ⁢(nebo jiného‌ masa podle preference)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1⁣ zelená ​paprika
  • 1 červená⁣ paprika
  • 1 mrkev
  • 100 g hrášku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky kari koření
  • 1-2 lžičky‍ červeného kari (dle chuti)
  • sůl a pepř ‍dle‌ potřeby
  • olej na‌ smažení

Postup

  1. Rýži uvařte​ ve slané⁤ vodě ​podle návodu ​na‌ obalu.⁣ Nechte ji chladnout.
  2. Mezitím nakrájejte kuřecí maso, cibuli, papriky a mrkev na menší kousky.
  3. V hlubší pánvi nebo woku si rozpalte olej⁤ a orestujte na něm kuřecí maso. Přidejte cibuli a česnek‍ a⁤ osmažte dozlatova.
  4. Přidejte⁤ nakrájené⁢ papriky, mrkev‍ a ‍hrášek. Osmažte je krátce, aby zůstaly křupavé.
  5. Přidejte uvařenou ⁤rýži do pánve ‍s masem a‌ zeleninou.⁤ Přilijte sójovou omáčku a ⁣promíchejte.
  6. Přidejte ‌kari koření a červené kari ⁣a dle ⁢chuti osolte ‍a ‌opepřete.
  7. Smažte ‌směs asi 5 minut, ⁢nebo ‍dokud⁢ se rýže ⁢dobře prohřeje.
  8. Podávejte horké a můžete případně ozdobit jarní cibulkou‌ nebo sezamovými semínky.