27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kefta s batátem
zdroj: Recepty 24/7

‍ Kefta s batátem je výtečný recept, ⁣který v sobě kombinuje ⁣šťavnaté kefta kuličky s křupavými batáty.​ Také‌ známé jako ⁢turecké ‍masové kuličky, kefta je ‌vyrobená z jemně ⁤mletého ⁢masa, cibule, bylinek a koření. Tato verze receptu ⁣je ‌podávána s pečenými batáty, které jsou perfektním doplňkem ‌kefta. Výsledkem je lahodná a⁤ nasycující kombinace ​chutí, kterou si budete určitě užívat. S tímto receptem uděláte​ radost rodině i hostům na večeři. Připravte si kefta s batátem ‍ještě dnes a ⁣dopřejte si výjimečný gastronomický zážitek.⁢

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 ⁢vejce
  • 1 ⁢lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého​ kardamomu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce ‌oleje
  • 2 batáty, oloupané a nakrájené na ‌plátky

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, ‌česnek, vejce, kmín, koriandr, kardamom, sůl a⁣ pepř. Důkladně promíchejte, dokud nedostanete homogenní​ směs.
  2. Z masa vytvarujte ‌malé placičky, které si​ pokladete na talíř. Nechte je odpočinout⁣ asi 30 minut, aby se chutě propojily.
  3. Mezitím si předehřejte ⁢troubu​ na 200 °C.
  4. Vezměte si plech, potřete ho olejem a rozložte‍ na něj nakrájené plátky batátu.
  5. Na⁤ plátky batátu položte kefty a potřete je olivovým olejem. Pepper a‌ dajte ‌do trouby péct asi ⁤20 minut, dokud nebudou kefty zlatavé a batáty měkké.
  6. Servírujte s jogurtem a čerstvým ⁢koriandrem nebo petrželkou.