3. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na kárové kuřecí tikka, jste na správném místě. Naše verze tohoto lahodného indického pokrmu vás určitě nadchne. Kombinace káry, koření a kuřecího masa vytváří neodolatelné chuťové dobrodružství. Náš jednoduchý a snadno připravitelný recept vám umožní si vychutnat tuto lahůdku přímo z pohodlí vaší vlastní kuchyně. Začněte svoji kulinářskou výpravu a připravte si kárový kuřecí tikka ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (například prsa)
- 150 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce kárového koření
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
- čerstvá koriandr na ozdobu (nasekaná)
Postup
- V misce smíchejte jogurt, kárové koření, citronovou šťávu, česnek, papriku, kurkumu, koriandr, kmín, sůl a pepř.
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a přidejte do marinády. Důkladně promíchejte, aby se maso dobře obalilo marinádou. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
- Kuřecí maso opečte na pánvi s olivovým olejem, dokud není z obou stran zlatě hnědé a uvnitř propečené.
- Podávejte s čerstvým nasekaným koriandrem jako ozdobou.