14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kari z kuřecího masa a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Chutné a kořeněné kari​ s kuřecím‌ masem a zeleninou je‌ dokonalý ‌pokrm pro milovníky⁢ indické kuchyně. S jemnou kombinací exotických‌ koření a svěží zeleninou ​je tento ‍recept skvělou volbou pro každodenní večeři plnou lahodných chutí. Vyzkoušejte ho ⁢ještě dnes⁢ a rozzářte⁢ svůj⁤ jídelníček!

Suroviny

  • 400g ⁤kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁤ česneku
  • 1 paprika
  • 1 ⁤mrkev
  • hrst hrášku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml ‌kokosového‍ mléka
  • sůl ⁣a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na⁢ pánvi rozehřejeme olej a osmahneme​ nakrájenou​ cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidáme ⁣nakrájené kuřecí⁢ maso a osmahneme‍ ho dozlatova.
  3. Přidáme ​nakrájenou papriku a na⁢ kolečka ‍nakrájenou⁣ mrkev.
  4. Přilijeme kokosové mléko⁤ a přidáme ​hrášek.
  5. Přisypeme kari koření a promícháme.
  6. Necháme vařit asi 15⁤ minut a dochutíme solí a pepřem.

Pečlivě ⁢promícháme ​a ‍můžeme podávat⁤ s rýží ​nebo plackami. ⁢Dobrou chuť! ‍