18. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Chutný a exotický recept na kari z kokosového mléka, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Tento tradiční thajský pokrm je plný chuťových výbuchů a aromatických koření. Recept vás provede postupem, jak připravit jednoduchou a zároveň lahodnou omáčku z kokosového mléka, která se perfektně hodí k rýži nebo uzeným rybím či kuřecím masům. Získáte tak dokonalou kombinaci sladkého, slaného a kořeněného v jednom talíři. Užijte si autentickou thajskou kuchyni s tímto skvělým receptem na kari z kokosového mléka.
Suroviny
- 500 gramů kuřecího masa
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžíce červené kari pasty
 - 400 ml kokosového mléka
 - 2 lžičky cukru
 - 2 lžičky rybí omáčky
 - 1 lžička citronové trávy
 - 1 lžička zázvoru
 - čerstvá koriandrová nať na ozdobu
 - sůl a pepř dle chuti
 
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky a osolte a opepřete podle chuti.
 - Cibuli a česnek nasekejte na jemno.
 - V hrnci rozehřejte trochu oleje a osmažte cibuli dozlatova.
 - Přidejte česnek a kuřecí maso a opékejte dohněda.
 - Do hrnce přidejte kari pastu a promíchejte, nechte chvíli restovat.
 - Přidejte kokosové mléko, cukr, rybí omáčku, citronovou trávu a zázvor a dobře promíchejte.
 - Nechejte vařit na středním plameni asi 15-20 minut, dokud se omáčka zahustí a kuřecí maso je měkké.
 - Přidejte do omáčky osolte a opepřete dle chuti.
 - Při servírování ozdobte jemně nasekanou koriandrovou natí.
 - Podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi.
 

