13. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Oživte své chuťové buňky s lahodným receptem na indonéské kari! Tato exotická směs koření, zeleniny a masa vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Užijte si přípravu tohoto autentického indonéského jídla doma a přenesete se do světa exotických vůní a chutí. Přineste do vaší kuchyně kus indonéské kultury a překvapte své blízké jedinečným gastronomickým zážitkem. S naším jednoduchým receptem se stane příprava exotického kari hračkou, která potěší vaše chuťové buňky i vaše tělo.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 2 cibule nakrájené na tenké plátky
- 4 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a smažte ho spolu s cibulí asi minutu.
- Přidejte kari pastu a smažte dalších pár minut, dokud se neuvolní její vůně.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku a třtinový cukr.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Poduste kari na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se omáčka nezahustí a maso změkne.
- Servírujte kari s jasmínovou rýží nebo pečivem.