25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Kari z hovězího masa
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept‍ na kari z‍ hovězího masa je‌ skvělou volbou pro milovníky pikantních jídel. Kombinace​ aromatických koření, upravených s čerstvou zeleninou a výtečným hovězím masem, vytváří lahodnou a vydatnou chuťovou bombu. Pojďte si vychutnat ‌toto ‍exotické kari doma ⁣a překvapte své blízké nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

Suroviny

  • 500‍ g hovězího masa (případně jehněčího)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 2 lžíce ⁢kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200⁢ ml vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a⁢ nakrájíme na drobné kousky.
  3. V hrnci nebo hlubší pánvi​ rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené kousky masa a smažíme je, dokud nezezlátnou.
  5. Přidáme kari koření a promícháme.
  6. Po chvíli nalijeme kokosové mléko a‌ vývar. Dobře zamícháme.
  7. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a povaříme asi 1-2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Občas promícháme a případně dolijeme vývar, pokud se⁤ voda odpaří‌ příliš rychle.
  8. V ⁣závěru ochutnáme⁢ a případně dosolíme nebo okořeníme podle chuti.
  9. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.