25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kari z hovězího masa je skvělou volbou pro milovníky pikantních jídel. Kombinace aromatických koření, upravených s čerstvou zeleninou a výtečným hovězím masem, vytváří lahodnou a vydatnou chuťovou bombu. Pojďte si vychutnat toto exotické kari doma a překvapte své blízké nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (případně jehněčího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- V hrnci nebo hlubší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme nakrájené kousky masa a smažíme je, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Po chvíli nalijeme kokosové mléko a vývar. Dobře zamícháme.
- Přivedeme k varu, snížíme teplotu a povaříme asi 1-2 hodiny nebo dokud maso nezměkne. Občas promícháme a případně dolijeme vývar, pokud se voda odpaří příliš rychle.
- V závěru ochutnáme a případně dosolíme nebo okořeníme podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.