19. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kari z drůbežího masa
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý ​recept na kari z drůbežího masa? Tento pokrm‍ vás nadchne! ⁢Uvařte si exotickou chuťovou ‌bombu ​plnou⁣ koření a aromatického ‍masa. Kari z ‌drůbežího masa je rychlý, snadný a chutný recept, který ⁣vás dostane svou vůní ⁤i lahodným soustem. Nechte se unést do ​světa indické kuchyně a ⁢vyzkoušejte tento lahodný pokrm u ⁤vás doma. Navíc, díky ‍našemu jednoduchému návod ‍na ​přípravu, si poradíte i začátečníci v kuchyni. Vyzkoušejte kari z drůbežího masa ještě dnes a překvapte svoje chuťové pohárky!

Suroviny

  • 500g drůbežího masa ⁤(kuřecí nebo krůtí)
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 pór
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle potřeby
  • olej na smažení

Postup

  1. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte ‍a opepřete podle⁤ chuti.
  2. V​ hlubší pánvi ​rozehřejte olej a na něm orestujte nakrájenou cibuli, česnek a kari koření, dokud nezačnou⁣ vonět.
  3. Přidejte nakrájené maso⁢ a smažte ho z každé​ strany ‌dohněda.
  4. Přidejte nakrájené papriky a pór a smažte je s masem asi 5 minut, než zjemní.
  5. Přilijte‍ kokosové mléko ⁣a smetanu a nechte povařit a zhoustnout omáčku. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ⁤ji zahustit škrobem rozpuštěným ve vodě.
  6. Podle chuti osolte⁤ a opepřete.
  7. Podávejte s rýží‌ nebo plackami a ozdobte bylinkami podle chuti.