12. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Chutné kari s cizrny a bramborami – recept plný exotických chutí a koření, které potěší chuťové buňky. Vyzkoušejte tento tradiční indický pokrm a pořiďte si lahodný večeři plnou výživy.
Suroviny
- 1 hrnek vařených cizrny
- 3 střední brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 400 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozpalte olej a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte nakrájené brambory a nechte je chvilku restovat, dokud nezměknou.
- Přidejte kari koření, kmín a koriandr a promíchejte.
- Přidejte vařené cizrny a zalijte kokosovým mlékem.
- Nechejte vařit asi 15-20 minut, dokud se všechny chutě spojí a brambory jsou měkké.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- S podávejte s rýží nebo naan chlebem.