26. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kari s mungo a kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte⁤ recept na lahodné a exotické ‍jídlo? Vyzkoušejte naši úžasnou verzi kari s ‌mungo​ fazolemi a kokosovým mlékem. Tento⁤ recept ​vás‍ přenese do světa indické kuchyně plné bohatých chutí a vůní. Kombinace křehkých mungo fazolí, aromatických koření​ a ⁢krémového kokosového mléka‌ vytvoří chuťovou symfonii, která⁣ vás příjemně ⁤naladí.‌ Připravte si tuto rychlou a jednoduchou večeři, která ⁤nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale také⁤ zpestří váš jídelníček.

Suroviny

  • 200 g mungo fazolí
  • 1 cibule
  • 2⁢ stroužky ⁢česneku
  • 2 lžíce⁣ oleje
  • 1 l koncentrovaného kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá koriandrová⁢ na posypání

Postup

  1. Mungo fazole ‌nechte přes noc namočené ve vodě.
  2. Na⁤ pánvi si rozehřejte olej⁢ a osmahněte na něm nasekanou cibuli a⁣ česnek, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte ​kari koření a krátce ho restujte, ⁤aby se uvolnila jeho chuť.
  4. Přidejte namočené mungo ⁣fazole‍ a zalijte je ⁣koncentrovaným kokosovým mlékem.
  5. Vše dejte vařit a nechte probublávat asi ⁤20 minut, dokud fazole nezměknou.
  6. Počas vaření případně přilijte vodu,⁣ pokud ⁣je omáčka ​moc hustá.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Hotové kari podávejte s rýží nebo naan ‍chlebem a posypte nasekanou čerstvou koriandrovou.